AFFALDSLØSNINGER

AFFALDS-
LØSNINGER


Som virksomhed har du pligt til at kildesortere dit affald. Hvordan og hvor meget af dit affald, du skal sortere, afhænger lige nu af hvilken kommune, din virksomhed er registreret i.

16. juni 2020 vedtog en bred vifte af partier i Folketinget den såkaldte ’Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi’. Med vedtagelsen af den nye Klimaplan er visionen, at affaldssektoren i Danmark skal være klimaneutral i 2030. For at opnå visionen indføres der en række tiltag omkring kildesortering, som rammer både private og erhverv.


10 affaldsfraktioner pr. 1. juli 2021

I dag er det op til hver enkelt kommune af definere, hvordan de håndterer og sorterer affald. Den vedtagne Klimaplan omhandler en øget og mere strømlinet affaldssortering. Det betyder i praksis, at der fra 1. juli 2021 skal affaldssorteres i 10 fraktioner i private husstande samt i kommuner. 

Der stilles krav om, at virksomheder sorterer husholdningslignende affald efter samme sorteringskriterier som private husholdninger. Ordningen for virksomheder skal træde i kraft inden udgangen af 2022.

De 10 nye fraktioner er:

  • Mad
  • Papir
  • Pap
  • Metal
  • Glas 
  • Plast
  • Tekstil*
  • Drikke- og fødevarekartoner 
  • Restaffald
  • Farligt affald. 

*Sorteringskravet for tekstilaffald skal ikke påbegyndes pr. 1. juli 2021, men skal derimod senest være igangsat 1. januar 2022.

Vi forhandler piktogrammer, der er udviklet af Miljøstyrelsen, KL, Dansk Affaldsforening og Innovationsbureaet Futu. Piktogrammerne er lette at afkode og nemme at påsætte der, hvor det giver bedst mening i din virksomhed. I vores sortiment finder du også de nyeste piktogrammer, som du med fordel kan anvende pr. 1. juli 2021. 

 

Bestil piktogrammer her

ABENAs vejledning i affaldssortering sker med udgangspunkt i Miljøstyrelsens sorteringsvejledning om Strømlinet affaldssortering (mst.dk). Ved tvivlsspørgsmål kan du kan spørge din kommune om yderligere oplysninger vedrørende konkrete produkters affaldssortering. 

Vælg den rigtige løsning til dit behov 

ABENA tilbyder komplette løsninger til affaldshåndtering. Med et bredt sortiment inden for systemer, beholdere, poser og sække skræddersyer vi løsninger til din virksomheds behov - og vi kan hjælpe dig med at komme godt i gang med at få styr på dit affald. Vores løsninger til affaldshåndtering er robuste og nemme at håndtere for medarbejdere, rengøringspersonale og renovatører. Vi udvikler løsningerne i tæt samarbejde med virksomheden og hjælper gerne med råd, vejledning og kommunikation, så jeres nye løsning kommer godt fra start.

I vores sortiment finder du 800 forskellige affaldsbeholdere - lige fra udendørs containere til små bordaffaldsspande og beholdere. Du finder løsninger i et væld af forskellige materialer, farver og design. Udover ABENAs egen serie finder du også andre kendte varemærker, blandt andet fra Brabantia, Rubbermaid og EKO.

Gå ind på vores webshop og se hele vores udvalg af affaldsbeholdere.

Se alle affaldsbeholdere


Husk også at vælge den rette poseløsning

Når du vælger den rigtige pose, er der ikke bare penge at spare, men du tager også hensyn til miljøet.
Hos os finder du flere konkurrencedygtige kvaliteter, der tilgodeser miljøet på hver deres måde. I vores sortiment finder du et stort udvalg af poser og sække til affaldssortering, som kan benyttes til flere forskellige formål. Er du i tvivl om, hvilken poseløsning du bør vælge, kan du finde ud af mere om produktet ved at se på henholdsvis mærkninger og ABENAs priksystem. 

Mærkninger
På nogle poser i ABENAs egen serie finder du en række mærkninger, som hjælper dig med at vælge den rette pose i forhold til dit behov. På poserne finder du ikonerne Re3, Regenerat og Supersækken

Re3
Re-duce/Re-use/Re-cycle er fremstillet af 100 % industrielt affald fra poseproduktion, hvilket sikrer produkter i genbrug med høj kvalitet og lavere tykkelse. 

Regenerat
Fremstillet af 100 % regenereret plastaffald for mindst mulig påvirkning af miljøet. 

Supersækken
Fremstillingsprocessen muliggør 50 % reducering af tykkelsen, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Med dobbelt bundsvejs. En del af dette sortiment er også egnet til fødevarer. 


Priksystem
​God affaldshåndtering kræver, at behovet for håndtering vurderes i hvert enkelt område, hvor skrald skal bortskaffes. Har du brug for vejledning til, hvilke plastløsninger der er de bedste til dit forbrug? Gå efter vores priksystem, når du vælger poser og sække. På den måde sikrer du, at du vælger en plastløsning i den rigtige kvalitet til formålet. Se her, hvordan priksystemet afkodes: 

Let affald: Papiraffald, let plast, engangsartikler.

Middel affald: Blandet pap, haveaffald, industriaffald, kontorpapir.

Tungt affald: Konserves, køkkenaffald, byggeaffald, glas. 


Se hele vores sortiment af poser og sække på vores webshop

Se alle plastposer og sække

keyboard_arrow_up
Loading...